Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Nemzetközi tervpályázat az egykori szegedi gázgyár hasznosítására

2011. április 10. 17:12 MTI

Nemzetközi tervpályázatot írtak ki az egykori szegedi gázgyár, az EDF-Démász Zrt. 2009-ig működő erőművének hasznosítására, a 2,6 hektáros ingatlant szombaton mutatták be az érdeklődő építészeknek.

<

A pályázatra fiatal, negyven év alatti európai építészek adhatják be elképzeléseiket június 30-ig. A pályázat célja, hogy a funkcióváltás előtt álló területet minél inkább integrálják a városszövetbe. A meglévő épületek, üzemcsarnokok részben megtarthatók és hasznosíthatók, míg a szükséges bontások után egy teljesen új térbeli és funkcionális rendszert kell a területre telepíteni.

A pályázatot kiíró energetikai cég és a szegedi önkormányzat elképzelései szerint az átalakuló területen nagy hangsúlyt kap az új közterek rendszere, valamint az iroda, szabadidős, szálláshely-, lakó-, kereskedelmi és kulturális funkciók változatossága.

Szabó Árpád, az EUROPAN Nemzetközi Építészeti és Városépítészeti Tervpályázat magyarországi koordinátora – aki az egykori ipartelepen körbekalauzolta a hazai és külföldi tervezőket – elmondta: az ingatlan építészetileg legérdekesebb része az egykori erőműcsarnok és a kémény. A pályázat ezek megtartását javasolja.

A beérkező terveket nemzetközi zsűri bírálja el, a pályázat eredményhirdetését december 15-én tartják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Nemzetközi tervpályázat az egykori szegedi gázgyár hasznosítására

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra