Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Magyar kitüntetést kapott egy orosz történész

2011. február 7. 19:01 MTI

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagrendjével tüntették ki Ljubov Siselina orosz professzort, történészt a magyar-orosz politikai és kulturális kapcsolatok fejlesztése, a reális Magyarország-kép oroszországi alakítása, a magyarság nemzeti identitásának bemutatása és megismertetése érdekében végzett munkásságának elismeréseként.

<

A magas kitüntetést hétfőn nyújtották át Siselinának a moszkvai magyar nagykövetségen Martonyi János külügyminiszter és Keskeny Ernő, a Független Államok Közösségével kapcsolatos külpolitikai stratégia kidolgozásáért és a stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jelenlétében. A laudációt Oleg Bogomolov akadémikus, az Orosz Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének vezetője mondta.

A kitüntetett jelenleg az Orosz Tudományos Akadémia Európa Intézetében a kelet-európai kutatások részlegét vezeti, és tanít számos orosz egyetemen, valamint a Kodolányi János Főiskolán és a Nyíregyházi Főiskolán, több mint 100 tudományos cikk és öt tudományos monográfia szerzője.

A kitüntetés indoklása rámutat: "tevékenységének köszönhetően az orosz szakmai társadalom, az orosz politikusok, köztük parlamenti képviselők, az elnöki adminisztráció, a miniszterelnöki hivatal, illetve a külügyminisztérium munkatársai szakszerű és objektív, a kétoldalú kapcsolatok szempontjából mindig előremutató háttér-információt kaphattak a magyar valóságról, a magyar politikai törekvésekről, szándékokról".

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Magyar kitüntetést kapott egy orosz történész

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra