Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Az ELTE és a '70-es évek mozija

2010. szeptember 28. 09:45

Az ELTE Történeti Szociológia Tanszéke a Neumann Nonprofit Kft-vel együttműködésben a Nemzeti Audiovizuális Archívumban (NAVA) található magyar játékfilmes gyűjteményre alapozva, "Film és társadalom a hetvenes években" címmel indított szemináriumot.

<

A szeminárium keretében a hetvenes évek kiemelkedő magyar filmalkotásainak bemutatásán keresztül a magyar társadalom akkori viszonyaival, alapvető társadalmi konfliktusaival ismerkedhetnek meg a hallgatók és egyben áttekintő képet kapnak a kor tárgykultúrájáról, szórakozási szokásairól, egyedülálló anyák boldogulásának lehetőségeiről, lakáskérdés alakulásáról, politika-magánélet egymásra hatásáról, az értelmiség szerepkörének változásairól.

A játékfilmek megtekintését a Társadalomtudományi Karon létesített NAVA-pont teszi lehetővé, így mind az egyetem oktatói, mind hallgatói hozzáférhetnek a NAVA-ban található televíziós és egyéb gyűjteményekhez. A kezdeményezéssel a Neumann Nonprofit Kft. is tevékenyen részt vállal a felsőfokú oktatás területén a nemzeti audiovizuális kultúrkincs népszerűsítésében, valamint a digitális és közgyűjtemények modern adaptálási lehetőségeinek megismertetésében.

Valuch Tibor egyetemi docenst, aki az ELTE Társadalomtudományi Karának Történeti Szociológia Tanszékének oktatóját a Neumann Nonprofit Kft. munkatársa, Tajta Krisztina segíti munkájában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Az ELTE és a '70-es évek mozija

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra