Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Hatalmas korona épül Mohácson

2010. szeptember 14. 13:03 MTI

Megkezdődött a napokban a Mohácsi Történelmi Emlékhely új fogadóépületének kivitelezése.

<

"A húsz méter átmérőjű, kör alaprajzú, üvegkupolával fedett négyszintes új fogadóépület állandó és ideiglenes kiállításoknak ad helyet, benne büfé, ajándékbolt, információs pont, rendezvényterem és látogatóközpont is helyet kap" - olvasható a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának közleményében. Hozzátették: az épület környékén park, sétaútvonalak, pihenő- és parkolóhelyek állnak majd a látogatók rendelkezésére.

A beruházás helyszínén jelenleg hatalmas gödör tátong, ott lesz az épület mínusz első szintje, ahol a tervek szerint eddig nem látott technikai megoldásokkal fogják bemutatni a mohácsi csatát. A munkálatok ideje alatt az emlékhely a meghirdetett nyitvatartási rend szerint látogatható. A fejlesztés a Mohács-Siklós Turisztikai Tengely elnevezésű projekt része, mely a Duna-Dráva Nemzeti Park, a siklósi és a mohácsi önkormányzat együttműködésében több mint egymilliárd forint európai uniós támogatással valósul meg.

A projektelemek Baranya déli részének sajátos természeti adottságaira és kulturális értékeire épülnek: megújul a Siklósi vár, a Mohácsi Történelmi Emlékhely, emellett Mohácson új kikötő szolgálja az evezősöket, valamint fejlesztik a borturisztikai szolgáltatásokat. A színvonalas, mai kor igényeihez igazodó, húsz munkahelyet teremtő és 2011-re megvalósuló beruházások lehetővé teszik a térségbe látogató vendégek magas szintű kiszolgálását.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hatalmas korona épül Mohácson

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra