Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Soha nem látott fotókon dedikál Elvis

2010. július 1. 16:19 MTI

Három, több mint ötven éve készült, ám csak a közelmúltban felfedezett Elvis-fotót állítanak ki első ízben a sztár gracelandi múzeumában.

<

A korábban sohasem publikált fényképek negatívjaira Elvis Presley apjának irodájában bukkantak rá a dokumentumok átvizsgálásakor az énekes hagyatékának archivátorai. Az iroda az Elvis memphisi otthonában, Gracelandben berendezett múzeumi túrák egyik állomása.

A negatívok egy borítékban lapultak, és csak alapos vizsgálat után derült ki, hogy a 22 éves rock and roll sztárt ábrázolják rajongói gyűrűjében. A fekete-fehér képek egy sorozat darabjai, amely akkor készült, amikor Elvis All Shook Up című száma a slágerlisták élére ugrott, és az énekes rajongói Graceland kapuja előtt tolongtak autogrammért. Egy negyedik kép korábban már ismertté vált ebből a szériából, az ugyanis néhány kiadványban megjelent.

Angie Marchese, Elvis archívumának igazgatója szerint ezek a ritka képek azért is izgalmasak, mivel azt mutatják be, hogy a sztár karrierje kezdetén is szakított időt rajongóira. Egy Gracelandben rendezett tárlaton csütörtöktől állítják ki a fotókat, amelyeket egészen az augusztus 16-án befejeződő Elvis-hét végéig láthat a közönség.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Soha nem látott fotókon dedikál Elvis

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra