Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Interaktív honlapon Wales régészete

2010. július 2. 08:17

Különleges adatbázist indított a walesi régészeti hatóság: az Archwilio, azaz Felfedezni címet viselő oldalra a térség különböző lelőhelyeinek összes adata felkerült.

<

A tegnap elindított oldalon a felhasználók szabadon kereshetnek a walesi lelőhelyek között, és így interaktívan fedezhetik fel a térség elmúlt 100 ezer évének feltárt történelmét. A négy helyi régészeti szervezet közreműködésével részvételével kidolgozott kezdeményezést Alun Ffred Jones örökségi miniszter mutatta be.

A szervezők szerint az Archwilio a már korábban elkészített adatbázisokat és nyilvántartásokat nyitotta meg a nagyközönség számára, amellyel azok jobban megérthetik mind a kulturális örökséget, mind a történeti környezetet. A folyamatosan bővülő adattárban jelenleg 100 ezer kereshető tétel szerepel, köztük ismert kastélyok, templomok is szerepelnek, de éppúgy megtalálhatók ott a kevéssé keresett hosszúházak, és elhagyott középkori falvak is, amelyeknek ma már csak a romjai maradtak meg.

Az oldalon az egyes tárgyak megtekintése mellett a látogatóknak lehetősége van arra is rákeresni, hogy az adott helyeken kik, mikor és milyen feltételekkel folytattak feltárásokat.

Archwilio

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Interaktív honlapon Wales régészete

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra