Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Madách tragédiája bélyegen

2010. május 2. 10:57 MTI

Ifjúságért címmel alkalmi kisív kibocsátásával ünnepeli a Magyar Posta, hogy 150 évvel ezelőtt fejezte be Madách Imre Az ember tragédiáját.

<

A bélyegképeket Réti Zoltán, Zichy Mihály és a nemrégiben elhunyt kiváló grafikusművész, Kass János illusztrációi ihlették, amelyek annak idején a tragédia második, hatodik, nyolcadik és tizenegyedik színeihez készültek. A kisív keretrajzán Kass János Jégkorszak című munkájának részlete látható - közölte Tomecskó Tamás szóvivő.

A négy bélyegképből álló feláras alkalmi kisív - Hajdú József és Berényi Zsuzsa művészfotóinak felhasználásával - Nagy Péter grafikusművész alkotása, és az Állami Nyomdában készült 80 ezer példányban. A kisívhez tartozó alkalmi borítékon Farkas András A mennyekben című alkotása, a hozzá tartozó alkalmi bélyegzőn pedig a lúdtollat használó Madách portréja és Az ember tragédiájának zárómondata, a Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál! látható.

A kisív második és harmadik - Ifjúságért 2010 feliratot tartalmazó - címlete feláras. Az ezek eladásából befolyó összeget a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja.

Még több bélyeg

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Madách tragédiája bélyegen

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra