Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Rádiós nosztalgia Videoton-módra

2007. augusztus 27. 15:00

Az 1955-ben készült E545 jelzésű rádiótól, az 1987-ben gyártott, saját fejlesztésű Hi-fi torony rádiójáig mutatja be a szombaton Székesfehérváron nyílt kiállítás a Videoton rádiók palettáját.

<

A vállalatcsoport fennállásának jövő évi 70. évfordulója alkalmából, az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház, valamint a RMK Nosztalgia Rádió Egyesület által rendezett tárlaton mintegy 90 rádiófajta, továbbá a Videoton-beli rádiógyártáshoz kapcsolódó reklámanyagok láthatók.

A kisebb-nagyobb készülékek sorában ott van a nagysikerű Velence, ami a Videoton saját fejlesztésű készüléke volt az 1960-as években. 1965-ig gyártották és kétszázezer darabot adtak el belőle.

A különlegességek sorában bemutatják a Pacsirta sztereo-változatát, amiből mindössze ötven darab készült 1964-ben. Reprezentatív készülék volt, az akkori vezetők szűk köre juthatott csak hozzá, azért, hogy általa megismerjék és támogassák a hazai sztereo rádiók gyártásának megkezdését.

Az ugyancsak Pacsirta névre hallgató lemezjátszóval egybeépített zenegép viszont már bekerült számos háztartásba. Az érdekes ipartörténeti kiállítás szeptember 15-ig látható az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Házban.

(Múlt-kor/MTI-Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Rádiós nosztalgia Videoton-módra

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra