Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Vaszary János áll a Nemzeti Galéria ma esti programjai középpontjában

Vaszary János áll a Nemzeti Galéria ma esti programjai középpontjában

2022. október 12. 12:53 MTI

Divat- és művészettörténeti séta, divatbemutató, koncert, előadások, workshop és tárlatvezetések várják az érdeklődőket ma a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Múzeum+ estjén, melynek középpontjában ezúttal a Vaszary – Az ismeretlen ismerős című időszaki kiállítás áll majd.

<

A tárlaton a 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeit is láthatja a közönség.

Gergely Mariann kurátor előadáson mutatja be a tárlatot, a kiállítótérben pedig pop-up vezetéseket tartanak fél óránként, amelynek során egy-egy műtárgyra fókuszálva ismerhető meg a festő sokoldalú művészete – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Galéria.

Az est további tárlatvezetései az öltözködés és a divat köré szerveződnek: szó lesz a középkori és a századfordulós divatról.

Szatmári Judit Anna divattörténész a 20. századról, Bán Blanka művészettörténésszel közös tárlatvezetésén a 19. századról fog mesélni.

Az este egyik kiemelt programja a 19 órakor kezdődő METU Diploma Show, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségeinek legújabb kollekcióival találkozhat a közönség egy divatbemutató keretében.

A Múzeum+ est vendége a móri borvidék meghatározó borászata, a Geszler Családi Pincészet, amely Irsai Olivér borából a Vaszary-kiállítás tiszteletére limitált darabszámú palackot dedikált.

A pincészet képviselőjével, Fischer Brigittával Kocsis-M. Brigitta, a Borportré újságírója beszélget a borkészítés rejtelmeiről és szépségeiről.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Vaszary János áll a Nemzeti Galéria ma esti programjai középpontjában

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra