Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Vadnyugati boltosok háborújának indult Billy, a Kölyök végzetes bosszúhadjárata

2021. november 10. 17:50 Múlt-kor

<

Billy, a Kölyök és a Rendcsinálók

A leszámolásra 1878. február 18-án, Tunstall farmján került sor. Brady seriff aznap reggel elküldte a Ház támogatóiból álló csapatát, hogy beszedjék Tunstalltól az adósságot.

Tunstall kilovagolt, hogy elküldje a fegyvereseket a birtokáról, miközben az emberei elrejtőztek a közelben. Éppen visszaértek a városból, ahova lovakat hajtottak, és nem akarták, hogy felbukkanásuk elmérgesítse a helyzetet.

William Morton, a Ház egyik embere azonban hidegvérrel lelőtte Tunstallt.

Billy, a Kölyök szemtanúja volt Tunstall halálának. A New York-i ír bevándorlóktól származó fiatal nagy becsben tartotta Tunstallt, akiről azt mondta: „ő volt az egyetlen, aki szabadként és fehérként bánt velem”.

Tunstall temetésén pedig megesküdött, hogy „akkor is elkapom az összes gazembert, aki megölte Johnt, ha ez az utolsó, amit teszek”. Billy és Tunstall emberei szabályos csapatot (úgynevezett possét) alakítottak, és magukat Lincoln Megyei Rendcsinálóknak nevezték el.

A megyei békebíró megbízta őket, hogy tartóztassák le a Tunstall meggyilkolásáért felelősöket, beleértve Brady seriffet is.

Utóbbi azonban, amikor megkapta a saját nevére szóló letartóztatási parancsot, inkább maga tartóztatott le hármat a Rendcsinálók közül.

Billyék úgy döntöttek, letartóztatásokkal nem fognak tudni bosszút állni Tunstall haláláért, így elkezdték agyonlődözni, akit csak megtaláltak a gyilkosságnál jelenlevők közül.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Vadnyugati boltosok háborújának indult Billy, a Kölyök végzetes bosszúhadjárata

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2023.tavasz: Régi csibészek

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra