Tudta-e, hogy a római szakácsok úgy tálalták a halakat a tálban, mintha azok még vígan élnének?
2019. május 20. 09:25 Múlt-kor
Az ókori Rómában művészetnek tartották a szakácsmesterséget, a szakácsok pedig megpróbáltak megfelelni a magas elvárásoknak. A konyhában mindenféle műremek készült, így például egy olyan szósszal töltött tál is, amelyben a konyha művészei úgy rendezték el az elkészített halakat, hogy azok olyan hatást keltettek, mintha még mindig vígan élnék életüket a tengerben.
Az eddig ismert legkorábbi kötött zoknik a Kr. u. 3-6. századi egyiptomi sírokból származnak.
A második kínai-japán háború folyamán (1937-1945) a kínaiak olyan öngyilkos katonákat is bevetettek, akik a testükre aggatott gránátokkal a támadásba lendült japán tankok alá vetették magukat, felrobbantva magukat és a páncélosokat.