Múlt-kor.hu

Tíz híres macska a történelemből

Tíz híres macska a történelemből

2019. augusztus 5. 17:26 Múlt-kor

Faith, a jövendőmondó macska

A második világháború alatt 1940 és 1941 között a Blitz elnevezésű konfliktus során Németország bombákkal sújtotta Nagy-Britanniát, mely számos áldozatot követelt. Valószínűleg a Szent Augusztin templomában tartózkodó két cica sem éli túl, ha Faith nem olyan előrelátó. Faith-t, Henry Ross atya, a Szent Augusztin templom lelkésze vette magához.

A Szent Pál templomhoz közel, 1940 szeptemberében Ross atya meglátta, hogy macskája egy kiscicát cipel le a templom alagsorába, annak ellenére, hogy a kiscica gyakran felszökött az emeletre, az anyamacska igyekezett onnan távol tartani kölykét. Néhány nappal később szeptember 9-én, amikor az atya éppen a Westminsterben tartózkodott, egy becsapódó német bomba a földig rombolta templomát, ahol egyedül a két cica maradt, csupán a torony maradt meg.

A kiérkező mentőegységek biztosan voltak benne, hogy az állatok már nem élnek. Faith és a kölyke, Panda ennek ellenére túlélte az anyamacska előérzetének és gondosságának köszönhetően, a romok alatt az alagsorban összebújva találták őket a tűzoltók. Faith-t a Canterbury érsek kitüntetéssel jutalmazta az eset után.

Tíz híres macska a történelemből

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz különszám: 101 kép rólunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra