Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Szobrot kapott az anyák megmentője Tokióban

2018. november 15. 14:45 MTI

A Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából tartott szerdai szoboravatáson Micsikó japán császárné is részt vett. Az eseményre Japánba utazott a Semmelweis Egyetem küldöttsége is Rosivall László professzor, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke vezetésével.

<

A magyar delegációt vezető Horváth Ildikó, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a magyar-japán egészségügyi és orvosi kapcsolatok bővítéséről is folytatott tárgyalásokat Tokióban – közölte a minisztérium. Az ünnepség a Semmelweis Egyetemen működő Semmelweis Emlékbizottság, valamint a Semmelweis-emlékév és a szoborállítás kapcsán alakult Japán Emlékbizottság együttműködésében Magyarország tokiói nagykövetségének koordinálásával valósult meg.

Az eseményre Japánba utazott a Semmelweis Egyetem küldöttsége is Rosivall László professzor, a Semmelweis Emlékbizottság elnöke vezetésével. A Madarassy István által alkotott szobor leleplezését Kobajasi Kenicsiró karmester erre az alkalomra komponált zeneműve kísérte. A szobrot a japán főváros egyik legfontosabb kórházában, a Japán Vöröskereszt Egészségügyi Központban helyezték el.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szobrot kapott az anyák megmentője Tokióban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra