Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Szitává lőtték az ámokfutó szerelmeseket

2018. május 23. 08:29 Múlt-kor

„A puskák után fogtuk a pisztolyokat és a teljes tárat a kocsira lőttük, amely miután mellettünk elhaladt, nagyjából 50 méternyi távolságra tőlünk az árokba futott és majdnem felborult. Még akkor is lőttünk a kocsira, amikor az már megállt. Nem bíztunk semmit sem a véletlenre.” Két dallasi rendőr, bizonyos Bob Alcorn és Ted Hinton, így írta le találkozásuk utolsó perceit a hírhedtté vált gengszterpárossal, Bonnie Parkerrel és Clyde Barrow-val. Alcorn és Hinton annak a hattagú rendőrkülönítménynek volt a tagja, amely a Louisiana állambeli Sailes közelében lévő elhagyatott útszakaszon gyakorlatilag szitává lőtte a bűnözőpárost és annak autóját 1934. május 23-án.

<

A rendfenntartó szervek határozott és brutális fellépését a Bonnie és Clyde két éven át tartó, 15 áldozattal járó, és több mint egy tucat bankrablásba torkolló véres ámokfutása váltotta ki.

A törékeny testalkatú Bonnie Parker és a 21 esztendős Clyde Barrow egy közös barátjuk lakásán találkozott még 1930 januárjában. Szerelem volt első látásra, de a 19 éves Bonnie, aki ekkor egy bebörtönzött gyilkos felesége volt, nem sokáig élvezhette újdonsült lovagja társaságát, mivel Clyde-ot pár nappal a történelmi találkozó után rács mögé dugták. Két éves kényszerű szünet következett. Clyde szabadulása után azonban a szerelem tüze újra fellángolt, és a páros meghozta a nagy döntést: megélhetésüket bűnözőként fogják biztosítani.

Nemsokára Clyde bátyja Buck, annak felesége, és egy közös, régi barát is csatlakozott a duóhoz. Az öttagú banda hamar a tettek mezejére lépett és megkezdte esztelen ámokfutását; bankokat, boltokat fosztottak ki, szerény eredménnyel, hiszen zsákmányuk értéke soha nem érte el az 1500 dollárt.  Kicsi bevétel ide vagy oda, a bandatagoknak nem reszketett az ujja, ha meg kellett húzni a ravaszt, gondolkodás nélkül öltek, ha ezt a helyzet megkívánta.

A banda széthullása 1933 júliusában kezdődött. Buckot a rendőrök agyonlőtték, feleségét pedig elkapták. Pár hónappal később a csapat egy másik tagját Jones-t is letartóztatták. A gengszter duet tagjait láthatólag nem zavarták a veszteségek, és nem adták fel kártékony életmódjukat, sőt, magasabb fokozatra kapcsoltak. 1934 elején fogták magukat és betörtek egy texasi börtönbe, ahol kiszabadítottak négy bűnözőt és hidegre tettek egy börtönőrt. A bűnüldöző szerveknél végleg betelt a pohár, az embervadászat fokozott erőkkel folytatódott.
A végzetes támadás alatt az autóban ülő, gyanútlan Bonnie és Clyde fejenként nagyjából 50 golyót kapott a testébe. A vad románc véget ért és a „túlvilági happy end” is elmaradt, mivel az acéllövedékek által szétmarcangolt pár nem nyugodhatott egymás mellett, mert a Parker család nem egyezett bele, hogy Bonnie-t Clyde mellé temessék.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Szitává lőtték az ámokfutó szerelmeseket

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. nyár: Hírhedt emberrablások

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra