Múlt-kor.hu

Pénisszel a homlokán ábrázolták Dzsingisz kánt a japánok

Pénisszel a homlokán ábrázolták Dzsingisz kánt a japánok

2018. február 27. 11:06 MTI

Mongólia diplomáciai úton tiltakozott a japán kormánynál, amiért egy gyermekeknek szánt képregényben "tiszteletlenül" ábrázolták Dzsingisz kánt, a mongol birodalom megalapítóját.

A tokiói mongol nagykövetség jegyzékben tiltakozott a japán kormánynál, mert a Shogakukan Inc. egy képregénysorozatának márciusi kiadásában egy férfi nemi szervvel a homlokán ábrázolták a mongol nemzeti identitás szimbólumának számító első mongol nagykánt, a világtörténelem egyik legnagyobb hódítóját.

A jegyzék szerint az ábrázolás híján van a mongol nép iránti tiszteletnek. A kiadó, a Shogakukan Inc. képviselője személyes találkozón kért bocsánatot a mongol nagykövetség ügyvivőjétől. A mangakiadó emellett közleményben követte meg mindazokat, akik tisztelik Dzsingisz kánt.

Dzsingisz kán (1162-1227) a mongol törzsek egyesítésével alapította meg a Mongol Birodalmat. Az ázsiai országban nemzeti hősként, a nemzeti önazonosság kifejezőjeként tisztelik, az utóbbi években tapasztalt kultusza azért is erősödött meg, mert a kommunista rendszerben háttérbe szorították alakját.

 

Pénisszel a homlokán ábrázolták Dzsingisz kánt a japánok

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. nyár: Őrült uralkodók

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra