Múlt-kor.hu

Michelangelo Dávid-szobrának otthona, ahol a munkakörülmények igazán „kalandosak”

Michelangelo Dávid-szobrának otthona, ahol a munkakörülmények igazán „kalandosak”

2019. január 15. 10:11 MTI

Túlzsúfoltságra panaszkodik a Michelangelo Dávid-szobrát is bemutató firenzei Galleria Dell'Accademia igazgatója.

Cecilie Hollberg egy hétfőn adott interjújában elmondta, hogy három éve tartó hivatali ideje alatt évi 1,4 millióról 1,7 millióra emelkedett a látogatók száma. A német Hollberg az egyetlen külföldi nő, aki olasz állami múzeumot vezet. Egy kulturális reform keretében került az intézmény élére, melynek célja az olaszországi múzeumok bürokratikus rendszerének modernizálása volt.

„Az volt a cél, hogy a múzeumokat a 19. századból a 20. századba katapultáljuk. Az világos volt, hogy ez nem egyszerű. De ami ránk várt, túl van minden képzelőerőn” – hangsúlyozta Hollberg.

Bár a Galleria Dell’Accademia – elsősorban a világhírű Dávid-szobor miatt – Olaszország leglátogatottabb intézményei közé tartozik, a munkakörülmények igazán „kalandosak” – fogalmazott az igazgató. Mint elmondta, a klímaberendezés 40 éves, nincs ruhatár, az elmúlt években a vízellátást meg kellett duplázni, az internetet pedig modernizálni. „Néha egy nap kellett ahhoz, hogy egy e-mailt megnyissak” – mondta Hollberg, aki szerint a galéria munkaerőhiánnyal is küzd.

Michelangelo Dávid-szobrának otthona, ahol a munkakörülmények igazán „kalandosak”

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2019. ősz különszám: 101 kép rólunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra