Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Lenyűgöző képek az elsüllyedt hajók, rozsdás tankok víz alatti világából

2016. április 21. 15:12

A vízi világ egyik legnagyobb szerelmese, Tobias Friedrich német fotográfus évek óta járja a tengerek, óceánok mélyét, ahol a tengerfenéken többek között elsüllyedt hajókat, repülőgép-hordozókat, rozsdás tankokat, kigyulladt szállítóhajókat kap lencsevégre. Pápua Új-Guinea, Korzika, Málta, Egyiptom, Jordánia vagy Barbados part menti vizeiben számos roncs fekszik háborítatlanul, a tehetséges fényképész pedig gyönyörű képeken hozza elérhető közelségbe a víz alatti történelem elfeledett szegletét.

„A roncsok melletti búvárkodás olyan mintha egy barlangba merülnél le. Általában nincs közvetlen, egyenes út a vízfelszín felé, így tökéletesen bizonyosnak kell kelled, hogy a felszereléseid jól működnek, például, hogy elég oxigéned van-e ahhoz, hogy beússz a roncsok közé” – magyarázta a németországi Wiesbadenből származó, 35 éves Friedrich, aki 2007 óta űzi ezt a nem mindennapi hobbit.

„Ez egy igen veszélyes sport, bármi szembe jöhet veled, hiszen semmit sem látsz, így nem árt, ha veled van valaki” – tette hozzá a fotós, aki elmondása szerint mindegy egyes merülését aprólékosan megtervezi, hiszen csak így lehet megtalálni a fényképezés szempontjából a legmegfelelőbb szöget. Elmondása szerint a kedvenc felvételei közé a repülőgépek tartoznak, hiszen a korábban a levegőben és a földön tevékenykedő gépek működési területe távolról sem a tenger.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Lenyűgöző képek az elsüllyedt hajók, rozsdás tankok víz alatti világából

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra