Múlt-kor.hu

Különleges programokkal zárul a Corvina-kiállítás az Országos Széchenyi Könyvtárban

Különleges programokkal zárul a Corvina-kiállítás az Országos Széchenyi Könyvtárban

2019. február 6. 10:41 MTI

Különleges kísérőprogramokkal, műhelybeszélgetéssel, corvinalapozással zárul A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK).  

Zsupán Edina, a kiállítás kurátora az M1-en hétfőn elmondta, hogy a kiállítás szakmai záró rendezvénye csütörtökön lesz, amikor a téma jeles képviselői a corvinák kutatásának lehetséges jövőbeli útjait vitatják meg. A szakmai beszélgetést a közönség is meghallgathatja. Hozzáfűzte, hogy a nagyszabású corvinakiállítás a szombati zárónapot követően vasárnap is nyitva lesz és különleges élményt kínál majd a látogatóknak: két, párját ritkítóan gyönyörű kódex kerül ki a vitrinből, és Lauf Judittal, a kiállítás egyik tudományos munkatársával együtt az érdeklődők jelenlétében belelapoznak a több mint ötszáz éves kötetekbe.

Az egyik kiválasztott darab a magyar középkor egyik legszebb fennmaradt emléke, Kálmáncsehi Domonkos székesfehérvári nagyprépost gazdagon díszített breviáriuma lesz, a másik a híres Philostratus-corvina. Utóbbi kódex Mátyás király könyvtárának egyik legkülönlegesebb kötete volt. Zsupán Edina felidézte, hogy a hétvégén záró, november 6-ától látogatható kiállítás Mátyás király messze földön is híres corvináit, a budai műhely páratlan alkotásait mutatja be számos jelentős hazai és külföldi gyűjteményből kölcsönözve. Az átfogó kollekcióban az összes magyarországi corvina szerepel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Különleges programokkal zárul a Corvina-kiállítás az Országos Széchenyi Könyvtárban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. nyár: A magyar film 30 felejthetetlen pillanata

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra