Múlt-kor.hu

Kétségbe vonták Luke Skywalker árverésre szánt fénykardjának eredetiségét

Kétségbe vonták Luke Skywalker árverésre szánt fénykardjának eredetiségét

2018. december 12. 19:58 MTI

Nem árvereznek el egy 1977-es Star Wars-fénykardot, mert kétségbe vonható az eredetisége - írta a BBC a Los Angeles-i aukciósház közlése nyomán.

A leírás szerint a kard egyike volt annak az öt fegyvernek, amelyet az Oscar-díjas Roger Christian tervezett a Mark Hamill alakította főhős, Luke Skywalker számára, és az első, 1977-ben bemutatott Csillagok háborújában ismerhette meg a világ. A Profiles in History aukciósház 200 ezer dollárra becsülte a relikvia maximális leütési árát.

A rajongók és a bloggerek azonban kétségeket fogalmaztak meg a kellékfegyver eredetével kapcsolatban. Joe Maddalena, az aukciósház igazgatója közleménye szerint a kard árverése az eredetéről szóló „egymásnak ellentmondó információk miatt” elmarad.

Karácsonyi előfizetés

Addig nem hirdetik meg újra, amíg Roger Christian „nem tisztázza az ellentmondásokat”, melyek a Profiles in History tudomására jutottak. A kard a Blockbuster Hollywood Treasures című, filmes relikviákat kínáló aukció része volt, amely december 11. és 14. között zajlik.

Christian a BBC-nek elmondta, hogy a fénykard az első öt egyike: „Valódi, az Oscar-díjam bizonyítja”. Mivel a film alacsony költségvetéssel készült, sok különböző darabból építette a kellékeket, ami azt jelenti, hogy  mindegyik egyedi darab. Egy héttel korábban Mark Hamill a Twitteren óvatosságra intette a rajongókat a kard eredetisével kapcsolatban.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Kétségbe vonták Luke Skywalker árverésre szánt fénykardjának eredetiségét

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra