Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Jádéból és kenyérből is készültek szexuális segédeszközök a történelem során

2020. február 11. 14:20 Múlt-kor

A tabuk ledöntése a 21. században

A 20. század utolsó évtizedeiben a szexuális forradalom irányába nyitott szakértők (és a különféle önjelölt guruk is) már nevükön nevezve kezdték piacra dobni szexjátékaikat.

Ekkoriban nyíltak az első kimondottan feminista elveket képviselő butikok is, amelyek a szemérmesebb női vendégek kiszolgálását tűzték ki célul – itt nem került sanda tekintetek kereszttüzébe az a vásárló, aki a legújabb Hitachi típust kereste.

Az 1990-es és 2000-es évek televíziós sorozatai, mint például a Szex és New York tovább rombolták a titkolózást és szégyenérzetet, amelyek a maguknak örömet okozni kívánó nőket szorították gúzsba.

Napjainkban, az új évezred harmadik évtizedébe lépve a szexuális játékszerekről szóló párbeszéd és hirdetések minden korábbinál nyíltabban fogalmaznak.

Ez jelentős mértékben köszönhető az internet és a közösségi média terjedésének, valamint az általában véve a szexszel kapcsolatos nyitottabb társadalmi hozzáállásnak – ma már lényegesen kevésbé tabu a házasság előtti szexről, a különböző szexuális orientációkról és a személyes ízlésekről beszélni.

Az emberiség örök kedvenc eszközein túl ma már rendelkezésre áll számtalan újdonság, a távirányítású vibrátoroktól a virtuális valóságra épülő rendszerekig.

A történelemre visszatekintve látható igazán, hogy az emberi természet része az új élményekkel való kísérletezés, és valószínűleg a jövő még ezen túl is tartogat meglepetéseket.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Jádéból és kenyérből is készültek szexuális segédeszközök a történelem során

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra