Múlt-kor.hu

Ingyenesen elérhető filmekkel emlékezhetünk a vészkorszak magyar áldozataira

Ingyenesen elérhető filmekkel emlékezhetünk a vészkorszak magyar áldozataira

2020. április 16. 13:24 MTI

A koronavírus-járvány miatt idén online emlékezés lesz a holokauszt magyar áldozataira. A Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján csütörtöktől az emléknaphoz kötődően számos film válik elérhetővé.

A kormány honlapja szerint a járványügyi helyzetre tekintettel idén a Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján csütörtöktől az emléknaphoz kötődően a következő tartalmak válnak elérhetővé:

Kovács Tamás, a Holokauszt Emlékközpont igazgatójának köszöntője; Németh Linda és Jakab Attila, a Holokauszt Emlékközpont történészeinek összefoglalója az emléknapról és a múzeumról; Mezei Mónika tanárnő rendkívüli történelemórája a magyar holokauszt emlékezetéről és Klacsman Borbála történész beszélgetése Fahidi Éva írónővel, színésznővel, holokauszt-túlélővel.

Emellett elérhetőek lesznek a következő dokumentumfilmek: Ámos Imre, az Apokalipszis festője című portréfilm; Egy világkiállítás hatása az Apokalipszis festőjére dokumentumfilm; Csodarabbik földjén/Ad tudtul fiaidnak; Akik lelke megmaradt a hitben - a debreceni zsidóság története. Ez utóbbi a Debrecen TV jóvoltából ingyenesen elérhető:

Szintén közzétesznek néhány napra több mozifilmet. A Saul fia (április 16. és 23. között megtekinthető ezen a linken. A Jób lázadása április 16. és 30. között lesz elérhető:

Továbbá a Sorstalanság szintén április 16. és 30. között lesz elérhető ezen a linken.

2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ingyenesen elérhető filmekkel emlékezhetünk a vészkorszak magyar áldozataira

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2020. ősz: Hiúságunk története

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra