Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Hét különös tény az Egyesült Államok elnökeiről

2018. július 24. 08:15 Múlt-kor

A magas kormányzati pozícióba kerülő emberek esetében gyakorta előfordulnak furcsaságok, legyenek azok korábbi munkahelyeik, érdeklődési köreik vagy személyes meggyőződéseik, esetleg titkolt betegségeik. Az Egyesült Államok elnökeinél sincs ez másként: alább felsoroljuk a hét legkülöncebb elnököt Amerika történetéből.

Lincoln egy időben kocsmai csaposként is dolgozott

Jóval azelőtt, hogy elnöki aspirációi lettek volna, Abraham Lincoln 1833-ban egy boltként és kocsmaként egyszerre működő üzletet működtetett közösen barátjával, William F. Berryvel. Egyetlen gond volt az üzleti modellel: Berry hírhedt alkoholista volt. Miután több hónapig egyszerű boltként működtették vállalkozásukat, Berry „vendéglőengedélyt” is szerzett – lehetséges, hogy ő hamisította Lincoln aláírását a benyújtott kérvényen.

Lincolnnak korántsem volt ínyére az ötlet, hogy pohárban árulják a szeszt boltjukban, de egy rövid időre belement a tervbe. Az új felállás azonban mindössze három hétig tartott csupán, amíg Lincoln ki nem szállt a vállalkozásból. Ezen idő alatt viszont az Illinois állambeli New Salemben található Berry & Lincoln nevű üzletbe mezőgazdasági kellékekért betérők kérhettek a pultnál egy pohár brandyt vagy gint, amelyet előfordult, hogy a jövőbeli elnök szolgált fel nekik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hét különös tény az Egyesült Államok elnökeiről

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra