Múlt-kor.hu

Hét alkotás meglepő rejtett üzenettel

Hét alkotás meglepő rejtett üzenettel

2020. szeptember 8. 08:16 Múlt-kor

Madonna és a „földönkívüliek”

Az idegenek létezésében hívők szentül meg vannak győződve, hogy egyes földönkívüli civilizációk tagjai az elmúlt évszázadokban többször meglátogatták bolygónkat.

Elméleteik alátámasztására számos „bizonyítékot” vonultatnak fel. Többek között reneszánsz festményeket, amelyeknek fő témája Krisztus születése, illetve az angyali üdvözlet.

Sandro Boticelli, Vincenzo Foppa és még számos kortársuk alkotásain „tűnnek fel” azonosítatlan repülő objektumok, amelyek általában maguk az örömhírt közlő égi hírnökök, esetleg a körülöttük lévő fényesség vagy egy felhő, illetve természetesen a betlehemi csillag.

A firenzei Palazzo Vecchio Sala d'Ercole nevű termében található Domenico Ghirlandaio reneszánsz mester Madonnát a gyermek Szent Jánossal és a szintén gyermek Jézussal ábrázoló festménye.

A kép hátterében a domboldalon egy emberalak áll, aki a kezét a szemei fölé helyezi, mintha nagy fényességtől kívánná megóvni. Oldalán egy tátott szájú kutya ül. Mindketten az ég felé tekintenek, ahol egy ovális alakú sötét anyagból aranyszínű fénysugarak tűnnek elő.

Az evangéliumok szerint Jézus születésekor a közelben tanyázó pásztorok előtt megjelent az Úr angyala, és beragyogta őket a fényessége.

Ghirlandaio minden bizonnyal ezt a pillanatot igyekezett megfogni, bár kétségkívül elég félreérthető módon, ugyanis az égi tüneménynek se angyal, se klasszikus csillagformája nincsen. Hogy a képen egy idegen űrhajó látható-e, mindenki döntse el magában.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Hét alkotás meglepő rejtett üzenettel

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. tavasz különszám: 18 festmény, amit imádunk

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra