Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Han Solo kabátja, valamint Indiana Jones kalapja és ostora is árverésre kerül

2018. augusztus 2. 10:51 MTI

Szakértők szerint akár egymillió fontot is fizethetnek azért a dzsekiért, amelyet Harrison Ford viselt Han Solo szerepében a Star Wars – A Birodalom visszavág című 1980-ban bemutatott filmben, a kabátot szeptember 20-án árverezik el Londonban.

A Pop Store aukciósház árverésén film- és szórakoztatóipari jelmezek, kellékeke állnak a középpontban, élükön Han Solo sötétkék kabátjával. A több mint 60 tétel között szerepelnek Harrison Ford más kellékei is, köztük az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című 1981-ben bemutatott filmben viselt könnyű kalap, továbbá az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben használt ostor. Előbbiért 200-300 ezer fontot, utóbbiért 50-70 ezer fontot remélnek az árverés szervezői.

Árverésre bocsátják mások között Johnny Depp Ollókezű Edward jelmezét. Christopher Reeve Superman jelmezét és Michael Jackson 1988-ban bemutatott Moonwalker című filmjéből Spike jelmezét. Júniusban egy Las Vegasi-i árverésen több mint félmillió dollárért kelt el Han Solo legendás sugárpisztolya, amely a német Mauser C96 mintájára készült és DL-44-esként vált híressé. A fegyvert Harriosn Ford a Star Wars – A jedi visszatér című epizódjában használta.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Han Solo kabátja, valamint Indiana Jones kalapja és ostora is árverésre kerül

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra