Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Érdemes lesz kilátogatni a hétvégén a Margitszigeti Színházba

Érdemes lesz kilátogatni a hétvégén a Margitszigeti Színházba

2023. június 2. 16:06 MTI

Pénteken Daniel Lozakovich hegedűművész és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével, vasárnap Petőfi Sándor életéről szóló táncjátékkal, a Budai Rajziskola fiataljainak kiállításával pedig egész hétvégén várja a látogatókat a Margitszigeti Színház.

<

A Margitszigeti Színház Daniel Lozakovich hegedűművésszel indítja a júniust, aki a hagyományos klasszikus zenei nyitókoncerten a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral együtt lép színpadra pénteken – közölte a színház az MTI-vel.

Budapest 150. születésnapja alkalmából a koncert Caramel Budapestnek írt, 1873 című dalával veszi majd kezdetét, amelyben a Magyar Állami Operaház 150 fős Gyermekkara is közreműködik.

Ezt követően Daniel Lozakovich előadásában olyan művek hangzanak majd el, mint Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, Camille Saint Saëns III. h-moll hegedűversenye és Csajkovszkij V. szimfóniája.

Petőfi Sándor életének és a népi kultúra, a népdal, a népzene, valamint a néptánc találkozásnak legérdekesebb pillanatait villantja fel vasárnap a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncjátéka.

A nagyszabású előadás első felvonása Petőfi életének vidám epizódjait jeleníti meg a diákévek csínytevéseitől a pajkos szerelmekig, de néhány mesebeli hős is megelevenedik majd a Helység kalapácsából vagy a János vitézből.

Később a közönség megismerheti a Pilvax kávéház forradalmi eseményeit, de a belső vívódások, a nagy szerelem, a küzdelmek, a csaták és végül a forradalom bukása is megjelenik majd a színpadon.

Péntektől egész hétvégén át látogatható lesz a Budai Rajziskola fiatal művészeinek kiállítása, amelyet a főváros 150. születésnapjához kapcsolódva szerveztek meg Buda+Pest címmel. A tárlatot a Víztorony-kilátó környezetében elhelyezkedő szabadtéri színpadnál lehet megtekinteni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Érdemes lesz kilátogatni a hétvégén a Margitszigeti Színházba

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2023. tél: Idegenbe szakadt színészeink

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra