Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Elhunyt Kenny Rogers countrylegenda

2020. március 23. 14:38 MTI

Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton.

<

A család tájékoztatása szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült.

Kenny Rogers legismertebb slágerei közé tartozott a The Gambler című dal, valamint az Islands in the Stream, amelyet Dolly Partonnal énekelt. A zene mellett televíziós produkciókban és filmekben is gyakran szerepelt.

Kenny Ray Rogers egy ácsmester hét gyereke közül a negyedikként 1938. augusztus 21-én jött világra a texasi Houstonban. Zenészpályafutása az ötvenes években kezdődött. A zenész ötször nősült, öt gyereke született.

Kezdetben a jazzel is megpróbálkozott a The Bobby Doyle Trio tagjaként, majd a hatvanas évek vége felé vált a country autentikus előadójává.

Sokáig együttesekkel énekelt, melyek közül a legnevesebb a The First Edition volt, ahonnan a hetvenes évek közepén távozott, hogy megalapozza szólókarrierjét.

A hivatalos honlapjáról idézett adatok szerint albumaiból több mint 120 millió példány kelt el világszerte, 20 platina- és 11 aranylemeze volt.

A Grammy-díjakon kívül több alkalommal megkapta a Country Music Awards és az American Music Awards rangos díjait is.

2016-ban búcsúturnéra indult, de azt követően is több fellépést vállalt. 2018 elején azonban egészségi okokból visszavonult a színpadtól.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elhunyt Kenny Rogers countrylegenda

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra