Múlt-kor.hu

Elárverezik Kennedy elnök limuzinjának rendszámtábláit

2015. november 2. 11:15 MTI

Több mint ötven évvel a dallasi merénylet után elárverezik John F. Kennedy volt amerikai elnök limuzinjának rendszámtábláit. Ebben az autóban utazott az elnöki pár, amikor rájuk lőttek. A limuzint ezután egy műhelybe szállították. 

A sárga rendszámtáblákat november 7-én, a texasi Dallasban kínálják eladásra - közölte a Heritage aukciósház, amelynek szóvivője, Noah Fleischer több mint 80 ezer dolláros vételárra számít. Kennedyt 1963. november 22-én nyitott gépkocsijában utazva lőtték agyon. A merénylettel Lee Harvey Oswaldot vádolták, letartóztatták, ám néhány óra múlva őt is lelőtték. Kennedy limuzinját ezután egy műhelybe szállították. A rendszámtáblát leszerelték, valaki a szemétbe hajította. A műhely tulajdonosa megkérdezte, elteheti-e emlékbe. Családja azóta is őrzi az ereklyét - mondta Fleischer.

A két tábla csaknem tökéletes minőségben maradt fenn, csak néhány rozsdafolt látható rajtuk.
Ugyanazon a napon a Heritage más Kennedy-tárgyakat is elárverez, a legértékesebb darabnak 1951-es útlevele ígérkezik. A fiatal kongresszusi képviselőnek a dokumentum szerint diplomatastátusza volt. Az útlevél kikiáltási ára 20 ezer dollár (5,6 millió forint), felesége, Jacqueline útlevelének licitje 15 ezer dollárról indul.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Elárverezik Kennedy elnök limuzinjának rendszámtábláit

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra