Múlt-kor.hu

Egyszerűen átvontattak egy 19. századi villát egy másik telekre San Franciscóban

Egyszerűen átvontattak egy 19. századi villát egy másik telekre San Franciscóban

2021. február 23. 11:56 MTI

Egy kétemeletes viktoriánus villát helyeztetett át egy új telekre tulajdonosa San Franciscóban, hogy megmentse a 139 éves épületet a lerombolástól.

Villanyoszlopokat és fákat kellett eltávolítani az útból

A teljes épületet nyerges vontatók segítségével vitték arrébb a több száz méterre lévő új helyére - közölte a helyi sajtó. Több száz járókelő gyűlt össze, hogy megnézzék, amint a zöld színű ház átkerül a Franklin utcából a Fulton utcába.

Ahhoz, hogy a 24 méter hosszú, kétemeletes villa eljusson a célállomásra, parkolóórákat, közlekedési lámpákat és táblákat kellett leszerelni, fákat kivágni és elektromos vezetékeket lekapcsolni.

Azért volt szükség az épület áthelyezésére, mert a telken, amelyen eddig állt, többemeletes apartmanházat építenek.

A hat hálószobás, három fürdőszobás ház átköltöztetése a San Francisco Chronicle című lap közlése szerint 400 ezer dollárba került, ennyibe került fele-fele arányban az engedélyek megfizetése és a szállítás költsége. A különleges akció megvalósításához a város 15 különböző hatóságának engedélyére volt szükség.

 

 

 

A szállításért felelős szakértő szerint megérte a pénzt a különleges költöztetés, mivel egy történelmi jelentőségű házról van szó.

A 19. században épült viktoriánus házak és a spanyol gyarmati stílust magukon viselő épületek hozzájárulnak San Francisco építészeti atmoszférájához, amely a kaliforniai város egyik turistavonzó különlegessége.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Egyszerűen átvontattak egy 19. századi villát egy másik telekre San Franciscóban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2021. tavasz: Híres testvérek árnyékában

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra