Múlt-kor.hu

Családi nap, kiállítás és sörest a Hadtörténeti Múzeumban

Családi nap, kiállítás és sörest a Hadtörténeti Múzeumban

2021. október 21. 12:12 MTI

Fegyverek című új, időszaki kiállítással, családi nappal, hangárlátogatással és történész söresttel is készül a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum az október 23-ai nemzeti ünnepre.

Október 22-én, csütörtökön nyílik meg az új időszaki kiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára.

A Magyarok – Fegyverek című tematikus kiállítás kifejezetten a harcok főszereplőivel, a katonákkal és fegyvereikkel foglalkozik.

A tárlat a forradalom ikonikus tárgyaival – illusztrált történeti bevezető mellett – bemutatja a szembenálló felek ruházatát, felszerelési tárgyait és fegyverzetét.

Az érdeklődők a tárlaton többek között pisztolyokat, világító-jelző pisztolyokat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat, puskákat, karabélyokat, golyószórókat, géppuskákat, kézi páncélelhárító gránátvetőt, harckocsifegyverzetet, légvédelmi fegyverzetet és repülőgép-fegyverzetet is láthatnak.

Az időszaki kiállítás kísérője egy egyedülálló, korabeli gyermekrajzokat bemutató tárlat.

Mint a múzeum kiemelte: az 1956 októberében,a forradalom ideje alatt bezárt iskolák tanulói 1957 elején térhettek vissza az iskolapadokba. Az átélt eseményeket a VIII. kerületi Jázmin utcai iskolában megrajzoltatták a tanulókkal.

A fennmaradt rajzokon 5-8. osztályos általános iskolás gyerekek mutatják be a forradalom és szabadságharc eseményeit, Amit én láttam címmel.

Október 23-án családi nappal várja látogatóit a Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

Ennek programjai ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Családi nap, kiállítás és sörest a Hadtörténeti Múzeumban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra