Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Kreml őrségváltással köszönti a turistákat

2005. április 20. 12:53

Felújítottak a Moszkvába látogató turisták számára egy 1917 előtti hagyományt: szombat délben ismét látható volt a Kreml falain belül az elnöki gyalogos és lovas gárda őrségváltási ceremóniája, amely mostantól - belépődíj fejében - minden szombaton megtekinthető lesz.

<

Az esemény `dicsőségére válik majd a Kremlnek és városunknak, és pozitív képet sugároz Oroszországról` - mondta a szombati premieren Grigorij Antyufejev, Moszkva város idegenforgalmi felelőse. A Kreml-őrezred felvonulását az elnöki zenekar kísérte.

 

 

Ilyen parádékat időnként eddig is tartottak, például elnöki beiktatások, neves külföldi meghívottak fogadása vagy más fontos események alkalmával - jegyezte meg Szergej Hlebnyikov, az elnöki gárda vezetője. A turisták azonban mostanáig nem láthatták ezeket.

 

Ezentúl viszont a turisták már fényképezkedhetnek is az elnöki őrség tagjaival, és ellátogathatnak a Kreml olyan helyeire, amelyek eddig zárva voltak a nagyközönség előtt - hangsúlyozta az idegenforgalmi vezető. Az esemény szervezői a tervek szerint 30 és 50 dollár közötti belépődíjakat szednek majd a látogatóktól.

 

(MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Kreml őrségváltással köszönti a turistákat

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra