Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A Louvre-ban forgatják A da Vinci-kódot

2005. január 26. 13:09

A da Vinci-kód filmes adaptációját a Louvre-ban forgatják 2005 júniusától. A Ron Howard rendezésében készülő misztikus thriller főszerepét Tom Hanks kapta, aki szimbólumszakértőként ered a korai kereszténység sötét titkai nyomába. A bemutatóra 2006 tavaszán kerül sor.

<


Leonardo Da Vinci: Az utolsó vacsora 

A da Vinci-kód amatőr nyomozói
Egyre több a kódfejtő Az utolsó vacsora előtt, mármint Leonardo da Vinci félévezredes festményének csodálói - vagy csupán nézegetői - között.

A da Vinci-kód rajongói tönkretehetik a kápolnát
A da Vinci-kód megjelenése óta turisták hada lepte el a skóciai Rosslyn kápolnát, melynek fenntartói a műemlék védelme érdekében korlátozzák az épület látogatását.

"A da Vinci-kód című sikerregény filmes adaptációjának egyes jeleneteit a Louvre-ban forgathatják, ám a pontos részletekben még meg kell állapodnunk" - jelentette be a világhírű múzeum igazgatója múlt hét pénteken.

"Nagyon erős vágy él az emberekben, hogy láthassák a sikerkönyv alapján készült filmet" - mondta el a Louvre igazgatója, Henri Loyrette a France-Inter rádióadónak adott interjúban.

"A Louvre nem tipikus forgatási helyszín. Közel 20000 látogatót fogadunk naponta, ezért a forgatásra a keddi nap és az éjszakák állnak a rendelkezésre, amikor zárva tartunk".

Bár az igazgató szerint szinte lehetetlen egy ilyen forgatást bonyodalmak nélkül kivitelezni, a Louvre korábban már több alkotásnak is adott helyszínt: utoljára a kevésbé sikeres Belphégor - A Louvre fantomja c. filmet vették fel az épületben.

 

A Dan Brown által jegyzett misztikus thriller forgatása a remények szerint júniusban kezdődik. A rendezői székben az Oscar-díjas Ron Howard  ül. Robert Langdon bőrébe Tom Hanks bújik, aki szimbólumszakértőként csöppen a korai kereszténység sötét titkainak nyomozásába.

Bezu Fache felügyelőt Jean Reno játssza, míg Sophie Neveau-t Audrey Tautou kelti életre.

A Sony Pictures bejelentése szerint az amerikai bemutatóra 2006. május 19-án kerülhet sor.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A Louvre-ban forgatják A da Vinci-kódot

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra