Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Viktória királynő rejtélyes unokája

2004. március 30. 10:00

A kentben exhumált férfi hozzátartozói azt állítják: rokonuk a 19. század legjelentősebb angol uralkodójának, Viktória királynőnek a törvénytelen unokája volt. Ha az egyház is hozzájárul, DNS-teszttel deríthetik ki az igazságot - írja az Evening Standard.

<

Viktória királynő,
Louise hercegnő és
lovászuk, John Brown
Az 1907-ben, 39 éves korában elhunyt férfiről azt állítják családtagjai, hogy Louise hercegnőnek, Viktória legszebb leányának a törvénytelen gyermeke volt. Henry Locock maradványait Sevenoaks város Szt. Miklós templomának temetőjében exhumálták. Locock unokája azt szeretné, ha a nagyapja csontjaiból vett mintát összehasonlítanák Alexandra cárnő maradványaival, aki Viktória unokája volt, és akit a kommunisták végeztek ki 1917-ben. Ha a minták egyeznek, ez azt jelentené, hogy Locock és a cárnő első unokatestvérek voltak.

Louise 19 évesen szeretett bele hittantanárába, Robin Duckworth tiszteletesbe. A családi legenda szerint szerelmük gyümölcsét maga a királynő nőgyógyásza segítette a világra még ugyanabban az évben, 1876-ban, s a csecsemőt az orvos fia fogadta örökbe.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Viktória királynő rejtélyes unokája

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra