Múlt-kor.hu

Háromdimenziós dokumentumfilm a Titanicról

2004. március 2. 11:15

James Cameron kanadai rendező 45 perces, háromdimenziós dokumentumfilmet készített a Titanic roncsairól

`membres.tripod.fr`
James Cameron és a Titanic
`A Titanicot elhagyhatod, de a hajó nem hagy el téged` - mondta rejtélyesen a rendező a madridi El Paisnak, miután az 1998-ban készült szuperfilm óta, amely 11 Oscar-díjat hozott neki, nem készített újabb filmet. Az 1912. április 15-én elsüllyedt hajó roncsának azonban nem tudott ellenállni, és kész volt miatta akár az óceán mélyére is lemerülni. Pedig az eredeti, hatalmas kasszasikernek bizonyult alkotás sikere nyomán a Discovery Channel rendkívül érdekes filmet készített, melynek kalauza Bernard Hill, a Cameron-film Smith kapitánya volt.
A rendező a Sonyval közösen különleges kamerarendszert dolgozott ki. A két kamera ideális a háromdimenziós felvételekhez.

A különleges szemüveget viselő nézők úgy érezhetik: valóban ott sétálnak a hajó megmaradt szalonjaiban, igazán végighaladnak a fedélzeten, a hajóorron vagy a parancsnoki hídon. Cameron - hogy élvezetesebbé tegye filmjét - több, a 20. század elejének hangulatát árasztó fiktív jelenetet is filmezett, és ezeket ráfényképezte a roncsról készített felvételekre. A virtuális túra idegenvezetői maga Cameron és Bill Paxton, a színész, aki maga is játszott a szuperfilmben.

A rendező elmondta: készíthetett volna a témáról hagyományos dokumentumfilmet is, de az igazi kihívás számára a háromdimenziós megjelenítés volt, azaz a valóság lehető leghívebb ábrázolása.

MTI

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Háromdimenziós dokumentumfilm a Titanicról

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. nyár: Mesebeli menyegzők

Ízelítő a Magazinból

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra