Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Brezsnyev levelet intéz a Csepel Vas- és Fémművek dolgozóihoz

2004. szeptember 13. 12:06

Újsághír - és természetesen a Televízió - adta tudtuk, hogy L. I. Brezsnyev, az SZKP főtitkára, levelet intézett a Csepel Vas- és Fémművek dolgozóihoz. A levél mintegy tárháza a korabeli propagandafordulatoknak.
"Kedves csepeli Elvtársak!
Nagy örömmel és nagy meghatottsággal olvastam a hírt az Önök nemes kezdeményezéséről, hogy a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 60. évfordulója tiszteletére szocialista munkaversenyt indítottak. A munkásosztályhoz, a kommunistákhoz, a leninistákhoz méltó módon a forradalmi évfordulókról a szocialista építésben elért konkrét eredményekkel, munkasikerekkel emlékeznek meg. Vörös Csepel munkáskollektívája nemcsak szakmájának mestere, de régóta ismert magas fokú osztályöntudatáról is. Igen nagyra becsülöm azt a megtiszteltetést, hogy Önök Csepel tiszteletbeli törzsgárdatagjává választottak. És különösen örvendetes számomra új kezdeményezésük mélységes hazafisága és internacionalizmusa.
Az Önök kezdeményezése, kedves Elvtársak, visszhangra lel a szovjet emberek lelkes tevékenységében.
Külön szeretnék rámutatni: Önök gondját viselik annak, hogy a szovjet megrendeléseket határidőre és kiváló minőségben teljesítsék. Ez teljes összhangban van a mi munkáskollektíváink céljaival, hogy a testvéri Magyarországnak és a többi szocialista országnak minőségi árut és idejében szállítsanak. Ezt igényli a munkásbecsület, s nagymértékben függ ettől a szocializmus és a kommunizmus útján való közös előbbre jutásunk ügye. Sok sikert Önöknek, kedves Barátaim, sok sikert dicső kezdeményezésükhöz, amely a szocialista internacionalizmus legszebb hagyományait tükrözi, és a szocialista országok népei közötti testvéri barátság gyümölcseit sokszorozza meg.
Elvtársi üdvözlettel:
Leonyid Brezsnyev."
A munkásgyűléseken V. Pavlov nagykövet olvasta fel és nyújtotta át a levelet. (A műszakváltáskor a gyár 250 részlegében ugyancsak gyűléseket tartottak...)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Brezsnyev levelet intéz a Csepel Vas- és Fémművek dolgozóihoz

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra