Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban

2004. február 2. 09:00

<

A filmtörténet titkos fejezete

Hasispipa és szőnyeg századfordulós
felvételen
Reihac szerint a tekercsek a filmtörténet egyik tikos fejezetéről tanúskodnak. A padláson lelt tekercsek közt is megtalálható Iskolai fenekelés, Elásott kincsek és hasonló címeket viselő kezdeti pornófilmek a 19. és a 20. század fordulóján bukkantak fel a piacon.

"Úgy tűnik, a némafilm megjelenésének első pillanatától kezdve a kamera a szeretkező emberek kukkolásának is elsőrangú eszköze volt" - véli Reihac. "Az úgymond tisztességes filmkészítők mellett nagyon korán kialakult az az ipar is, amely magángyűjtők speciális igényeinek kiszolgálására szakosodott."

A korai pornófilmeket általában elit bordélyházak előszobájában vetítették a prostituáltakra váró uraknak. Funkcióik közé tartozott azonban az is, hogy a szexuális téren tapasztalatlan fiatalemberek megtudják belőlük, hogyan is kell viselkedni az ágyban. Reihac szerint "akár oktatófilmnek is tekinthetjük őket, hiszen a fiatalok később saját nemi életükben kamatoztathatták mindazt, amit a jelenetekből tanultak".

"A filmeket nézve egyértelmű: a mai, legválogatottabb disznóságokat bemutató pornóipar nem talált fel az égvilágon semmi újat" - állítja a producer. "Nagyszüleink már mindent tudtak, és bátran csinálták is a kamera előtt."

A filmek többségét azonosíthatatlan rejtekhelyeken vették fel. Szinte bizonyos, hogy a technikai eszközöket - lámpákat, kamerákat - nagy és "tisztességes" filmgyáraknál dolgozó munkatársak titokban kölcsönözték a sikamlós produkciók készítőinek. Sőt, a világítás, a beállítások és a képi világ arra utalnak: nem ritkán maguk a profi filmesek vállalkoztak az erotikus "rétegfilmek" leforgatására.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra