Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban

2004. február 2. 09:00

Csoportszex, meleg és leszbikus jelenetek, valamint egy apácának egy ebbel folytatott románca is látható azokon az 1905 és 1930 között készült ős-pornófilmeken, amelyek nemrég kerültek elő egy `felettébb jó hírű` francia család házának padlásáról - adta hírül a History News Network

Azok a régi szép pajkos napok

A tekercsekből válogatás
készült
A névtelenségének megőrzésére azóta is gondosan ügyelő tulajdonos a padlás lomtalanítása közben bukkant a háromszáz tekercsre, melyeket a némafilmek szakértője, David Robinson angol filmtörténész `elképesztő, filmtörténeti jelentőségű kincsekként` jellemzett.

Mint a filmek korhatározásáért felelős brit szervezet szóvivője elmondta, bizonyos jelenetek még a 21. századi, sokat látott néző számára is meghökkentően durvák, annak ellenére, hogy "a filmek természetesen fekete-fehérek, és pattogó zongoraszó hallatszik alattuk".

Miután a tekercseket a francia filmintézet, a Centre National de la Cinematographie restaurálta, Michel Reihac producer vezetésével egy 71 perc hosszúságú válogatás készült belőlük, melynek címe "Azok a régi szép pajkos napok" (Those Good Old Naughty Days). Reihac szerint "mulatságos, ahogy a szereplők a jelenetek közepén állandóan az álszakálluk és a műbajszuk igazgatásával vannak elfoglalva, nehogy felismerjék őket".

Reihac szerint korunk pornófilmjei semmi újat sem tartalmaznak a száz évvel ezelőtti alkotásokhoz képest. "A mai akrobatikus pornó lepedőmutatványai már itt is megtalálhatók. Ami igazán meglepő, az az, hogy a hancúrozások mennyire fesztelenek és szégyentelenek. Előfordul itt minden kombináció: nő férfival, nő nővel, férfi férfival..."

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Századfordulós pornófilmeket találtak Franciaországban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2022. tél: A szeretet mártírjai

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra