Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Klarisszák Írországtól Erdélyig

2003. december 3. 12:24

A középkori alapítású szüzességet, szegénységet és engedelmességet fogadott klarissza apácarend saját webszájtot indított az Ír Köztársaságban és Erdélyben is.

<

Imaötletek elfoglalt emberek számára

Egy újabb tanulmány szerint az ír felnőtt lakosság csaknem fele nem kapcsolódik be az információs társadalomba, nem rendelkezik internet-hozzáféréssel. A szüzességet, szegénységet és engedelmességet fogadott ír klarisszák nem tartoznak közéjük: Szent Klára halálának 750. évfordulóján ugyanis saját webszájtot indítottak.

II. János Pál pápa a kolostorokat "imaházzá" alakító törekvésének eleget téve a galwayi klarisszarend és a csíksomlyói klarissza nővérek saját hétköznapjaikba engednek betekintést az interneten keresztül.

Louis nővér, az ír zárda főnökasszonya szerint a webszájt "reményt kelt a fogyasztói szellem által leárnyékolt világban." A kolostorban zajló mindennapi élet bemutatásán túl a honlapon olvasható az ír klarissza rend története és az elfoglalt emberek számára írt imaötletek is (Prayer: ideas for busy people). A klarissza apácák 1642 óta vannak jelen Galwayben. Belépési fogadalmuknak megfelelően nyomós ok nélkül nem hagyhatják el a zárda területét, látogatókkal pedig csak rácson át kommunikálhatnak.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Klarisszák Írországtól Erdélyig

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra