Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》
Székesfehérvárra költöznek a Hadtörténeti Múzeum kincsei augusztusban

Székesfehérvárra költöznek a Hadtörténeti Múzeum kincsei augusztusban

2023. május 24. 19:07 MTI

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum anyagából időszaki kiállítás nyílik Székesfehérváron – mondta el a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

<

Hadi kincsek a megújult múzeumban

Vargha Tamás ismertetése szerint a Hadi múltunk kincsestára címet viselő tárlat augusztus 15-én nyílik a kormányzati támogatással megújított Szent István Király Múzeumban.

Felidézte, hogy május elején Budapesten, a Bálnában nyílt kiállítás és interaktív tér, ahol a legmodernebb haditechnikai eszközökkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A magyar vitézség 1100 éve

Vargha Tamás a székesfehérvári tárlatról elmondta, hogy a magyar hadtörténeti kincseket bemutató kiállítás a jövő év elejéig lesz megtekinthető, amikor újabb nagyszabású hagyományos múzeumi kiállítással készülnek, „a magyar vitézség 1100 évének” bemutatásával.

Költözés a Várból

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum közösségi oldalán kedden azt közölte, hogy az I. kerületi, Kapisztrán téri épületében megszokott kiállítása május 21-én bezárt.

Augusztustól időszakos kiállítással a magyar történelem egyik legfontosabb városában és egyben kiemelkedő katonavárosában, Székesfehérváron nyílik meg újra a nagyközönség előtt.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum megüresedett épülete a továbbiakban a Honvédelmi Minisztérium egyes szervezeti egységeinek ad otthont.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Székesfehérvárra költöznek a Hadtörténeti Múzeum kincsei augusztusban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra