Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A világon egyedülálló kutatható archívummal egészült ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem könyvtára

2021. szeptember 10. 10:27 MTI

Moholy-Nagy kutatószobával bővült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Könyvtára.

<

Könyvek, levelek, CD-k, disszertációk

A Moholy-Nagy László szellemi örökségének gondozásában fontos szerepet játszó MOME hozzáférhetővé teszi ezt a világon egyedülálló, széleskörű archívumot, amelyben könyvek, levelek, CD-k, doktori disszertációk találhatók.

A kutatószoba Moholy-Nagy László munkásságának mélyreható megismerését és újabb kutatások indítását teszi lehetővé – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

„A kutatás még így sincs lezárva, most már a MOME hallgatóira vár, hogy miután egyik vagy másik elemével alaposan megismerkedtek, tovább építsék, tovább szőjék a szálakat, s belőlük kiindulva új műveket alkossanak. Így kap majd igazi értelmet az eddig kizárólag egyéni erőfeszítéssel összegyűjtött dokumentumok együttese, hogy egy alkotói közösség profitálhasson belőle” – idézi a közlemény Passuth Krisztina művészettörténész szavait.

Passuth Krisztina Széchenyi-díjas, Moholy-Nagy-díjas művészettörténész a legátfogóbb Moholy-Nagy László monográfia szerzője.

2019-ben az egyetemnek adományozta az intézmény névadójának életművével kapcsolatos több évtizedes tevékenységének dokumentációját.

„A MOME számára kiemelten fontos, hogy az intézmény névadójának ne csupán szellemisége legyen tetten érhető az egyetem tevékenységében, oktatásában, de hozzájáruljon ahhoz is, hogy a témával kapcsolatos kutatás is elérhető legyen az egyetem közössége és az érdeklődők számára”.– közölte Fülöp József rektor.

„Azt reméljük, ez a hely izgalmas kutatások, munkák és együttműködések kiindulópontja lehet majd” – tette hozzá.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A világon egyedülálló kutatható archívummal egészült ki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem könyvtára

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra