Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Van Gogh és Renoir remekműveivel nyit újra hároméves szünet után a londoni Courtauld galéria

2021. szeptember 1. 10:29 MTI

Hároméves szünet után ismét megnyílik az impresszionista gyűjteményéről híres londoni Courtauld Galéria – számolt be róla a The Guardian.

<

A galériába olyan hosszú időre kölcsönadott műalkotások térnek vissza, mint Renoir A páholy című képe, Van Gogh Önarckép levágott füllel című festménye és Seurat Magát púderező fiatal nő című alkotása. De nyolc Cézanne-festmény is újra látható majd a gyűjteményben.

Ernst Vegelin van Claerbergen, a Courtauld Galéria vezetője elmondta, hogy a galéria teljesen átalakulva, novemberben nyílik meg újra. A nagyszabású felújítás a galéria nagytermét is érintette, amelyben az impresszionista kollekciót helyezik el.

Vegelin hozzátette: a bezárás előtt nyomasztóan ósdi volt már a galéria, a visszatérő képeknek most sokkal korszerűbb környezetet teremtettek. A galériát tetőtől talpig átalakították: például az egykori mosdó, biztonsági iroda és raktár helyén most a középkori és kora reneszánsz galéria lesz.

A felújításnak köszönhetően kerekesszékkel is megközelíthető a főbejárat, amelyet meg is nagyobbítottak. Új időszaki kiállítási tereket is létrehoztak.

A galériát eredetileg csak két évre akarták bezárni, ám a pandémia mellett az is késleltette a nyitást, hogy a felújítási munkálatok közben egy középkori emésztőgödröt találtak a pincében.

A felújítás mintegy 57 millió fontba (23 milliárd forintba) került, de ebben a galéria bezárásával együtt járó számos egyéb költség, például a digitalizáció és egy tanulóközpont létrehozása is szerepelt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Van Gogh és Renoir remekműveivel nyit újra hároméves szünet után a londoni Courtauld galéria

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra