Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Fia gondozásában jelent meg új, extra kiadásban George Harrison harmadik szólóalbuma

2021. augusztus 6. 11:50 MTI

Idén ötven éve, hogy megjelent George Harrison legendás tripla albuma, az All Things Must Pass. A jubileumi kiadás, amelyet a néhai Beatle fia, Dhani Harrison gondozott, számos extrát tartalmaz.

<

Demók és fel nem használt dalváltozatok

Az eredetileg huszonhárom számot tartalmazó All Things Must Pass újrakevert változata összesen negyvenhét demófelvétellel, fel nem használt dalváltozattal egészül ki, ezt most a rajongók nyolc vinylen vagy öt CD-n, és egy Blu-ray-en vehetik kézbe.

„A lemez üzenete most jóval egyértelműbb, sokkal inkább eléri az embereket, mint annak idején” – mondta Dhani Harrison, aki szerint az anyag egyfajta posztpandémiás zeneként is felfogható.

A háromszoros Grammy-díjas hangmérnök, Paul Hicks azt emelte ki, hogy nem a hangzás modernizálására törekedtek, inkább az eredeti mixek jelentették a kiindulópontot.

Az All Things Must Pass a rockzene történetének első tripla lemeze volt, olyan kiemelkedő dalokkal, mint az Isn't It a Pity, a What Is Life és a My Sweet Lord.

A Capitol/Universal Music kiadásában megjelent anyag vázát 1970 májusában két nap alatt rögzítette George Harrison.

26-án tizenöt dalt vett fel régi cimboráival, Ringo Starr dobossal, illetve Klaus Voormann basszusgitárossal, másnap pedig egy szál gitárral további tizenöt track-et játszott fel Phil Spector koproducer felügyelete mellett.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Fia gondozásában jelent meg új, extra kiadásban George Harrison harmadik szólóalbuma

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra