Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Idén is online programokkal kerül megrendezésre a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

2021. április 15. 10:29 MTI

A koronavírus-járvány miatt idén is az online térben lesznek a központi programok a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, pénteken.

<

A kormányzati oldalon szerdán megjelent program szerint a Nemzeti ünnepek és emléknapok, valamint a budapesti Holokauszt Emlékközpont Facebook-csatornáin holokauszt-túlélők, közéleti szereplők, diplomaták bevonásával készült kisfilmeket és fotókat tesznek közzé.

Délután 4 órakor az emlékközpont Facebook-oldalán, valamint a Nemzeti ünnepek és emléknapok YouTube-csatornáján gyászimát közvetítenek.

A Holokauszt Emlékközpont honlapján (http://hdke.hu/) a vészkorszak idejéből származó tárgyak és fényképek felhasználásával összeállított online kiállítást lehet megtekinteni.

A központi rendezvényekhez kapcsolódóan a hét elejétől a holokauszttal kapcsolatos filmeket tesznek közzé a Nemzeti ünnepek és emléknapok YouTube-csatornáján.

Szintén hétfőtől péntekig a Holokauszt Emlékközpontban oktatási témahetet tartanak. Pénteken, az emléknapon délelőtt 10 órakor az intézményben rendhagyó történelemóra lesz: "embert próbáló idők túlélési stratégiáiról" hallhatnak majd a részvevők egy rendkívüli könyv és dokumentum kapcsán.

A programokra az [email protected] címen lehet regisztrálni - olvasható a kormányzati honlapon.

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját 2001 óta minden évben április 16-án tartják, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Idén is online programokkal kerül megrendezésre a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra