Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Lány a szökőkútban: befejeződött az Anita Ekberg svéd filmdíváról szóló film forgatása

2020. augusztus 27. 10:47 MTI

A napokban fejeződtek be Rómában az Anita Ekberg svéd színésznőről (1931-2015) forgatott játékfilm felvételei, amelyben Monica Bellucci alakítja az egykori modellből lett filmcsillagot.

<

Antongiulio Panizzi olasz rendező The Girl in the Fountain (Lány a szökőkútban) című életrajzi filmjének kedvéért az 55 éves Bellucci szőkére festette a haját.

Mint a színésznő a Corriere della Sera című lapnak elmondta, a film a címszereplő saját szemszögéből mutatja be az életét és egyúttal a fiatalabb nemzedékek is megismerhetik a mozinak ezt a korszakát.

Panizzi filmje felidézi Federico Fellini Édes élet (La dolce vita) című remekművének olyan klasszikus jeleneteit is, mint amikor Ekberg a Trevi-kútban fürdött.

Az Olaszországban letelepedett svéd színésznő ragyogó karrierje után, élete alkonyán magára maradt és szegénységben, nélkülözve halt meg.

Belluccit a filmezés mellett színházi feladatai is lefoglalják. Csütörtökön lesz a premierje a közép-olaszországi Spoletóban egy Maria Callasról szóló drámának, amelyben ő alakítja a világhírű énekesnőt.

A Lettere e memorie (Levelek és emlékek) című darabot, amelyben a színésznő szerint a díva “ereje, szépsége és nőiessége” is megmutatkozik, Tom Volf rendezte meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Lány a szökőkútban: befejeződött az Anita Ekberg svéd filmdíváról szóló film forgatása

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra