Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Egy építkezésen találták meg London legrégebbi színházát

2020. június 11. 10:50 MTI

London legkorábbi színházára bukkantak egy építkezésen. A feljegyzésekből már ismert Red Lionról (Vörös Oroszlán) úgy vélték, ez lehetett az első Erzsébet-kori színház, amelyet kifejezetten előadások céljából építettek, helyszíne azonban régóta vitatott volt.

<

Faszerkezeteket, tárgyakat és épületelemeket találtak egy whitechapeli ásatáson az elmúlt évben. Stephen White régész különleges felfedezésnek nevezte az eredményeket – számolt be róla a BBC.com szerdán.

A Red Liont az ismeretek szerint 1567 körül építtette John Brayne, aki később a shoreditch-i The Theater építésében is részt vett 1576-ban.

A régészek 2019 januárjában fogtak hozzá egy téglalapalakú, 144 gerendából álló faszerkezet feltárásához. Emelvények vagy galériaülések létére utaló lyukakat is találtak a szerkezet körül.

A leletek helye 12,3 méterszer 9,3 méteres területet foglal magába, mely megfelel egy írásos emlékben a Red Lionnal kapcsolatban említett méreteknek.

„Közel 500 év elteltével talán végre megtaláltuk az Erzsébet-kor hajnalát jelképező Vörös Oroszlán maradványait” – mondta White.

A kutatás során a feltárt terület északkeleti sarkában olyan 15-16. századi épületek nyomait is megtalálták, amelyeket a következő 100 évben továbbfejlesztettek.

A szakértők szerint ezek a Red Lion fogadó részei lehettek, melyet egy közeli tanyából alakítottak ki. Két sörpincét, korsókat, üvegeket és fémkupákat is felfedeztek a maradványok között.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Egy építkezésen találták meg London legrégebbi színházát

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra