Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Diana hercegné hasonmásaitól Hitler aligátoráig – ezek voltak a hét legizgalmasabb cikkei

2020. május 30. 11:47 Múlt-kor

Ha lemaradtak volna az elmúlt hét legérdekesebb írásairól, most bepótolhatják. A Múlt-kor bemutatta Önöknek a legbizarrabb ősi orvosi technikákat, felidéztük az esetet, amikor Károly walesi herceget felesége hasonmásai várták Új-Zélandon, végigvettük, milyen veszélyek leselkedtek a középkori csecsemőkre, fényt derítettünk Japán biológiai hadviselési terveire a második világháborúban, és meggyászoltuk a 84 éves korában elpusztult aligátort, amely egyesk szerint Hitler tulajdona volt.

<

Hét bizarr orvosi technika a régmúltból

Az orvostudomány az évezredek során számos képtelen, sokszor fájdalmas és nemritkán bizarr kezeléssel hökkentette meg a gyógyulni vágyókat. Az epilepsziára emberi vért, a fogfájásra döglött egeret, a túlsúlyra köpölyözést, a migrénre koponyalékelést, a hisztériára kenőcsöket és szexet, a szifiliszre pedig halálos veszedelmekkel fenyegető higanyt írtak fel a korabeli szakemberek. Összeállításunkat ide kattintva olvashatja.

A Diana-frizura sikerének váratlan mellékhatása

A főként nőügyeiről híres Károly trónörökös és a meseszép Diana 1981. július 29-én mondták ki a boldogító igent. Az „évszázad esküvője” névvel illetett szertartás előtt néhány héttel Károly Új-Zélandra látogatott, ahol nem akármilyen fogadtatás várta. Az eseményről itt olvashat

A levegőből szórt pestises bolhák hátborzongató terve

1945-ben a második világháborúban immár egyértelműen vesztésre álló Japán a tömeges pusztulást hozó biológiai fegyver bevetésének tervével állt elő az Egyesült Államok ellen. Az ártatlanul hangzó Éjjeli Cseresznyevirágok hadművelet végül kudarcot vallott, ennek okairól itt olvashat.

Az instabil bölcsők és a tűzhelyek is a kisdedek halálát okozhatták

A gyereknevelés a középkori élet egyik azon területe, amelyet talán a legtöbb kritikával illet a mai kor embere. Bár a gyermekgondozás terén az egyes középkori elgondolások és megoldások mai szemmel nézve furcsának tűnhetnek, az évszázadokkal ezelőtti szülők a modernkori társaikhoz hasonlóan megpróbáltak mindent megtenni gyermekük jólétének biztosítása érdekében. Ennek nehézségeiről itt írtunk.

igen tisztes kort ért meg „Hitler aligátora”, Saturn

A Saturn névre hallgató hüllő túlélte a Berlini Állatkertet érő pusztító bombázást, majd három évre eltűnt – egyes teóriák szerint a Führer gondjaiban vészelte át a háború hátralevő részét. Túlélte azonban állítólagos gazdáját, és végül a Szovjetunió fővárosában szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a kommunista államnál is tartósabbnak bizonyulva május 22-én hunyta le örökre szemét. Története itt tárul fel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Diana hercegné hasonmásaitól Hitler aligátoráig – ezek voltak a hét legizgalmasabb cikkei

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra