Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Május 18-ától látogatható az athéni Akropolisz

2020. május 8. 10:54 MTI

Május 18-án újranyitják a látogatók előtt az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat - jelentette be csütörtökön a görög kormány.

<

Március óta zárva

Az évente másfél millió látogatót vonzó Akropolisz, Görögország legfőbb idegenforgalmi látványossága az összes többi régészeti hellyel és múzeummal együtt március közepe óta zárva tart a koronavírus-világjárvány miatt.

"Az Akropolisz május 18-án újranyílik, csakúgy mint a többi régészeti műemlék" - közölte Lina Mendoni kulturális miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a látogatók számára kötelező lesz a közösségi távolságtartás, és korlátozni fogják azt, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a műemlékekben, múzeumokban.

Görögország hétfőn kezdett fokozatosan enyhíteni a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására március közepén elrendelt korlátozó intézkedéseken, elsőként a kiskereskedelmi boltok és a fodrászok nyithattak meg.

Az iskolákban is május 18-án indul újra a tanítás, majd június elsejétől fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek és a szabadtéri mozik.

A 10,7 milliós Görögországban 2663 koronavírus-fertőzést regisztráltak, 147 beteg halt meg.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Május 18-ától látogatható az athéni Akropolisz

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra