Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Ismét nyitva áll a felújított drezdai Sempergalerie

2020. május 6. 10:56 MTI

Újra megnyílt a drezdai Sempergalerie. Hét évnyi rekonstrukció után februárban nyitott meg, de a világjárvány miatt szinte egyből be kellett zárnia.

<

Hét évnyi rekonstrukció után februárban kinyitott ugyan, de a koronavírus-járvány miatt azonnal be is zárta kapuit a drezdai Sempergalerie.

A Zwinger barokk épületegyüttes részét képező galéria ad otthont a Régi mesterek képtárának (Gemäldegalerie Alten Meister), így ez az Állami Műgyűjtemények (SKD) egyik legfőbb turistalátványossága.

A keddi megnyitás után korlátozták a látogatók számát. A galéria vendégeinek tartaniuk kell egymástól a minimum 1,5 méteres távolságot, emellett kötelező az arcot és orrot eltakaró maszk viselése.

Az olasz, holland, flamand és német festők műveit bemutató galéria a világ egyik legjelentősebb gyűjteménye. A Sempergalerie ad otthont egy ideje az SKD szoborgyűjteményének is.

Egy hét múlva nyitnak újra az első berlini múzeumok, amelyeket a világjárvány miatt kellett bezárni. A világhírű Múzeum-szigeten május 12-én megnyitja kapuit a látogatók előtt a Régi Múzeum, a Régi Nemzeti Galéria és a Pergamon Panoráma.

A Kulturforumhoz tartozó Gemäldesammlung (Festménygyűjtemény) is megnyílik jövő kedden, május 12-én. olvasható a német főváros állami múzeumait kezelő Staatlichen Museen zu Berlin keddi közleményében.

Ezen a kiállítóhelyen lesz látható a Pop on Paper című tárlat, ahol többek között Andy Warhol és Roy Lichtenstein munkái tekinthetők meg.

A múzeumok az új koronavírus okozta világjárvány miatt március 14. óta zárva vannak. Az újranyitás után minden látogatónak arcmaszkot kell viselnie.

Hogy elkerüljék a sorban állásokat, a múzeumok a jegyeket csak adott időszakra adják ki, ráadásul kizárólag elővételben.

Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, Berlin központjában lévő Múzeum-szigetet évente mintegy 3 millióan keresik fel.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Ismét nyitva áll a felújított drezdai Sempergalerie

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra