Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

A 21. század eddigi legforgalmasabb éve volt a tavalyi a londoni múzeumok számára

2020. március 31. 13:40 MTI

Az évszázad legforgalmasabb évét zárták tavaly a londoni múzeumok, a Tate Modern és a Tate Britain látogatottsága rekordot döntött - számolt be róla a The Art Newspaper online oldala.

<

A Tate Britain 1,8 milliós látogatórekordja nagy részt a Van Gogh-kiállításnak köszönhető, de Steve McQueen brit iskolásokról készült egyedülálló fotókiállítása is nagyon sok fiatalt vonzott. A művész és stábja több mint háromezer osztályfotót készített a hét-nyolcéves korosztályról.

A Tate Modern 6, 1 millió vendéggel szintén a múzeum eddigi legnagyobb látogatószámát érte el 2019-ben.

A The Art Newspaper áprilisi számában megjelenő felmérés szerint London hét legnagyobb múzeumában 2019-ben csaknem 27 millióan fordultak meg. Az előző rekordév 2014 volt, amikor 26,3 millióan mentek a londoni múzeumokba.

A felmérésben szereplő múzeumok a British Múzeum, a Nemzeti Galéria, a Nemzeti Portrégaléria, a Királyi Művészeti Akadémia, a Tate Britain, a Tate Modern és a Viktória és Albert Múzeum. A koronavírus-járvány miatt jelenleg ezek a múzeumok is zárva vannak.

A Tate igazgatója, Maria Balshaw elmondta: most arra várnak, hogy ha majd kinyithatnak a galériák, ismét üdvözölhessék a közönséget.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

A 21. század eddigi legforgalmasabb éve volt a tavalyi a londoni múzeumok számára

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra