Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

9000 eurónál is többet érhet John Lennon törött szemüvege

2019. december 3. 15:50 MTI

Akár a 8000 font (több mint 9000 euró) leütési árat is elérheti John Lennon egyik kereklencsés napszemüvege, amelyre a Sotheby's aukciósház decemberi internetes árverésén licitálhatnak az érdeklődők.

<

A Lennon védjegyének számító szemüveget Alan Herring bocsátja árverésre, aki Ringo Starr és George Harrison sofőrje volt az 1960-as évek végén.

"1968 nyarán felvettem Johnt, Ringót és George-ot Ringo Mercedes-ével, hogy elvigyem őket az irodába. Amikor John kiszállt az autóból, észrevettem, hogy a hátsó ülésen hagyta a napszemüvegét, amelynek az egyik lencséje és az egyik szára elengedett" - idézte Herringet a Sotheby's internetes oldala.

Hozzátette: "megkérdeztem Johnt, hogy szeretné-e, hogy megcsináltassam neki. Azt mondta, ne aggódjak, csak a külcsín miatt van".

A vintage napszemüveget a Beatles együtteshez kötődő több másik emléktárggyal, köztük egy Ringo Starrnak adott 1969. április 25-i londoni parkolócédulával együtt fogja elárverezni december 6. és 13. között a Sotheby's.

A barna színű, gyűrött cédula várhatóan 1500 fontért cserél gazdát, a napszemüveg pedig, amelyet Herring soha nem javíttatott meg, akár a 8 ezer font leütési árat is elérheti.

A tételek között szerepel még néhány ing, amelyet a gombafejűek viseltek, valamint Harrison gitárja, amelynek árát 60 ezer fontra becsülik.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

9000 eurónál is többet érhet John Lennon törött szemüvege

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra