Múlt-kor.hu

Múlt-kor bolt: Itt vásárolhatsz termékeinkből 》

Több mint 7000 éves sírokat találtak Németországban

2019. október 15. 11:38 MTI

Korakőkorszaki sírrendszerre bukkantak régészek a németországi Neckar folyó térségében. A Tübingen járáshoz tartozó Ammerbuch közelében lévő sírrendszer a Kr. e. 53. századból származik a Tübingeni Egyetem kutatóinak és a baden-württembergi műemlékvédelmi hatóság szakembereinek becslése szerint.

<

Az egyetem és a stuttgarti hatóságok hétfőn közölték, hogy a régészek egy nő sírját találták a területen,akit az időszámítás előtti 52. században temettek el. A halott egy mészkőgyöngyökből készült láncot viselt a nyakán.

Ilyen korakőkorszaki ékszereket eddig csak a Kárpát-medencében és a balkáni térségben találtak, Dél-Németországban azonban még nem.

A 2017-ben kezdődött ammerbuchi ásatásokkal a tudósok rekonstruálni akarják a Felső-Neckar régió és Ammertal térségének betelepedési történetét - mondta el Raiko Krauss, a Tübingeni Egyetem őskori és újkori történelmi intézetének munkatársa.

További kutatásokkal szeretnék megmutatni, hogyan váltak az őslakosok gyűjtögetőkből és vadászokból állattenyésztőkké és földművesekké.

 

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

Több mint 7000 éves sírokat találtak Németországban

Aktuális számunkat keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő itt!

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig

Ízelítő a Magazinból

További friss hírek

Legolvasottabb cikkeink

Facebook Twitter Tumblr

 

Váltás az asztali verzióra